Welkom bij Studio Sier

Dé winkel voor hip handwerk

Dit ben ik

Mijn naam is Maureen Huls, gehuwd met Freddy en moeder van Jasmijn en Rutger. Woonachtig in het grensdorp Dinxperlo dat in de mooie streek de Achterhoek in Gelderland ligt. Dinxperlo is vooral bekend om z’n grensmarkt op hemelvaartsdag en de wekelijkse markt op vrijdag. Maar ook zeker om 1 straat, de Heelweg of op z’n Duits Hellweg, die zowel een Duitse als een Nederlands kant heeft. Heel bijzonder!

Al van jongs af aan ben ik veel met m’n handen bezig geweest, poppenkleertjes maken, brooddeegfiguren bakken, breien, haken, naaien, borduren en bakken zijn enkele dingen die ik graag deed. Tekenen en schilderen, met name aquarel, zijn daar vanaf de middelbare schooltijd bij gekomen.
Tijdens mijn opleiding als Activiteitenbegeleidster kon ik mijn creatieve hart flink ophalen!
Het kan raar lopen in het leven en zo kwam ik met het diploma activiteitenbegeleiding bij de Rabobank terecht. Na 24 jaar met plezier gewerkt te hebben werd het in 2013 voor mij tijd voor een andere richting, toch weer meer de creatieve kant op. Ik was inmiddels al aardig aan de haak geslagen!
Een droom komt uit!
Sinds 27-2-16 ben ik trotse eigenaar van mijn eigen handwerkstudio Studio Sier, voor hip handwerk. Klein begonnen met een knusse hoek, gezellig samen met Gerrie van Deco Home Mazzone. Inmiddels geniet Gerrie van haar welverdiende pensioen en heb ik de kans gekregen en gegrepen om de hele winkelvloer te vullen! In Dinxperlo aan de Hogestraat 81a vind je allerlei handwerkmateriaal, inspiratie en vooral heeeeel veel mooie bollen garen. Je kan op dinsdag, donderdagmiddag, vrijdag en zaterdag in de winkel terecht.
Tevens is er een hele ruime afdeling vol brocante meubelen en accessoires. De moeite waard om eens tussen te snuffelen. Het geeft voor mij een warme en gezellige draai aan de winkel en het biedt ruim plaats voor alle workshops.
Naast het creatieve ben ik op de maandag vaak aan het werk in onze eigen Opel autogarage, Autoservice Huls.  Daar ben ik bezig met veel administratie en alle bestellingen voor de winkel. Het is leuk om ook nog wat feeling te houden met deze hele andere business! En het geeft me rust en overzicht als alles netjes bij is.

Dan nu weer lekker aan de haak 😉 Kom je snel een keer kijken?

Heel graag tot ziens!
Liefs Maureen

 

Ondertussen wordt het de handwerkwinkel voor de hele Achterhoek! Het is leuk om te horen dat klanten overal vandaan komen.
Uit Aalten, Winterswijk, Neede, Borculo, Halle, Zelhem, Varsseveld, Sinderen, Terborg, Silvolde, Doetinchem, Didam, Zevenaar, Wehl, Gendringen, Ulft, Duiven en soms nog een stukje verder weg!
en natuurlijk komen onze Duitse buren ook regelmatig een kijkje nemen.
En hoe fijn is het dat je gratis kan parkeren in ons dorp Dinxperlo!

en dit is Anky

Even voorstellen…..

Ik ben Anky Bruil en ben geboren en getogen in Aalten. Ik ben getrouwd met André en we hebben drie dochters, Anniek, Inske en Silke. Na mijn opleiding ben ik begonnen bij de Rabobank en ik heb daar met veel plezier gewerkt. In 2019 heb ik de Rabobank uitgezwaaid en ben ik bij de gemeente Aalten begonnen.

Maureen ken ik van mijn Rabobank tijd. We hebben altijd met heel veel plezier samengewerkt. Natuurlijk volgde ik Maureen op facebook en zag ik de mooie winkel en al die mooie kleurtjes wol. Het ging bij mij kriebelen. Ik heb in mijn jonge jaren veel gebreid, maar van haken had ik niet veel kaas van gegeten. Dus ging ik samen met een paar vriendinnen naar de workshop “haken voor beginners”. Ik was verkocht, maar ook het breivirus kreeg me weer te pakken. Wat vond ik dit leuk en het ene na het andere project werd gehaakt of gebreid.

Dat ik nu Maureen, naast mijn werk bij de gemeente, mag helpen in de winkel en jullie tot dienst mag zijn vind ik echt geweldig. Ik word hier helemaal blij van! Op vrijdagmiddag ben ik er maar wie weet zie ik jullie ook nog op andere dagen. Hopelijk tot snel!

Anky

Nieuwe bolletjes!

Nieuwe bolletjes!

Er liggen inmiddels heel veel mooie zomerse en voorjaarsbolletjes in de winkel! Met namen als, Gelato, Diverse, Riccio, Gomitolo Arco en nog veel meer mooie namen. Je krijgt vanzelf zin om te komen kijken en te starten met een nieuw project!